2022 wordt oogstjaar voor DFVCT

Donderdag 31 maart 2022 presenteerde het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team de wielrenners voor het wielerseizoen 2022, in een volgepakte zaal van het Wageningse Grand Café Loburg.

De regionale ploeg telt 35 wielertalenten van vier wielerverenigingen uit de regio Gelderland/Utrecht: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen) en RETO Arnhem.

Het team, dat het vijfde jaar van haar bestaan ingaat, heeft de getalenteerde renners van vorig jaar opnieuw aan zich weten te binden, maar ook een aantal goede, ervaren renners binnengehaald. Met deze sterke selectie verwacht het team dit jaar mooie uitslagen te kunnen rijden.

Teammanager René Bastiaansen lichtte toe: “Het is onze ambitie om bij de top 5 clubs van Nederland te horen. We hebben de afgelopen vier jaar flink in het team geïnvesteerd en 2022 voelt als het jaar waarin we gaan oogsten. We gaan van start met de sterkste selectie tot nu toe. De doelstellingen zijn daar ook naar: podium in de Clubcompetitie, minimaal 1 klassieker winnen en een Continentale renner afleveren.”

Inmiddels zijn de eerste wedstrijden verreden, Omloop Schoonderlogt en Olympia’s Tour. In Schoonderlogt werden Kevin Nooijen en Adriaan Janssen 1e en 3e. In Olympia’s Tour, Nederlands oudste etappekoers, wisten de mannen zich goed te handhaven. Patrick Bos miste op een haar de trui van beste clubrenner, in deze UCI 2.2 wedstrijd waar 17 profteams aan de start stonden.

Teampresentatie DFVCT 2022