DFVCT Clinic: ‘weer een dag in koers!’

Onderstaand verslag van de dag is geschreven door deelnemer en tevens bestuurslid van DFVCT, Jack Schoenmakers.

De deelnemers werden gastvrij ontvangen bij AXA in Veenendaal. Er waren 37 gasten van 22 sponsoren, en 7 renners van het team gingen mee voor de ondersteuning onderweg. Na de introductie door voorzitter Jan kregen de deelnemers uitleg van René over verschillende aspecten van het rijden in een koers. De groepsfoto werd gemaakt en vervolgens vertrokken we met een zonnetje. Het weer zat alvast geweldig mee deze dag.

Rustig en gedisciplineerd trok de karavaan door de Vallei, via Otterlo naar Hoenderloo. Daar stond de ploegentijdrit over het Kopje van Deelen op het programma. De teamindeling was van tevoren gepland en zo werden de viertallen op pad gestuurd. Elkaar een beetje pijn doen en ondertussen goed communiceren was het belangrijkste advies!

Bij de finish in Schaarsbergen bleek dat geen van de renners uitgeput was. We konden bijtanken uit de voorraad poeder en andere materialen die René beschikbaar had gesteld. Vervolgens gingen we compleet op pad voor de lunch bij de Skoda-vestiging in Arnhem. Lekker eten met geanimeerde gesprekken vormden de voorbereiding op wat komen ging: de klimtijdrit op de Posbank naar de top van de Snippendaal. (Daar werden de mannen van de jongens gescheiden. Er waren 7 renners die onder de 5 minuten naar boven reden op deze klim van ruim 2 km met 60 m hoogteverschil.)

Iedereen was na afloop redelijk aan zijn/haar taks, zodat voor de korte versie van de terugweg werd gekozen. Vanaf dat moment waren hier en daar al wel wat duwtjes nodig. Na 115 km arriveerden we gegroepeerd terug bij AXA, waar nog een lekker buffet werd geserveerd.

Namens DFVCT willen we alle deelnemers hartelijk bedanken voor deze mooie dag.