Dutch Food Valley Cycling team gepresenteerd

Vrijdag 3 maart presenteerde het Elite-Beloften team Dutch Food Valley Cycling Team haar wielrenners. In een volgepakte zaal van het Wageningse Café Loburg, stelden de 33 renners van Dutch Food Valley Cycling Team zich voor aan pers en publiek.

Vier talentvolle renners uit Wageningen; Jasper Jansen, Stijn de Haan, Harmen Baas en Pieter ten Kortenaar, maken deel uit van de nieuwe ploeg. Daarnaast kent de ploeg wielertalenten van vijf wielerverenigingen uit de regio: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen), RETO Arnhem (Arnhem) en W.V. Ede (Ede). Daarmee is de ploeg op volle sterkte voor de start van het wielerseizoen 2018, dat volgende week start met de ronde van Zuid-Holland.

De bekende wieler-speaker Kees Maas stelde de renners een-voor-een voor en interviewde een aantal opvallende teamleden, waaronder twee Nederlands kampioenen; Roderik Egberink bij de Amateurs en Thomas Cremers als Nederlands Kampioen Duathlon bij de junioren. Ook het begeleidingsteam kwam aan het woord, met ex-prof Jan van Velzen, verantwoordelijk voor het sport-medische gedeelte en Marco Postma, naast Casper Helling verantwoordelijk voor de trainingen.

Team manager René Bastiaansen lichtte toe waarom het nieuwe team is opgericht:

“De regio brengt veel wielertalent voort, maar een opleidingsploeg om prof te worden was er tot vorig jaar niet. Het team fungeert als opleidingsteam voor elite-/beloftewielrenners die de ambitie hebben de opstap te maken naar continentale teams.

Het Dutch Food Valley Cycling Team rijdt dit jaar een nationaal en internationaal programma van klassiekers, meerdaagsen en etappekoersen.