DFVCT klaar voor seizoen 2020

Vrijdag 27 februari presenteerde het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team de wielrenners voor het wielerseizoen 2020, in een volgepakte zaal van het Wageningse Grand Café Loburg.

De regionale ploeg telt 28 wielertalenten van vijf wielerverenigingen uit de regio Gelderland/Utrecht: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen), RETO Arnhem (Arnhem) en W.V. Ede (Ede). Daarmee is de ploeg op volle sterkte voor het komende seizoen, dat eind februari start met de Beloftekoers Brussel-Opwijk U23-road series.

Teammanager René Bastiaansen noemt het uitgebreide en internationale wedstrijdprogramma als één van de sterke punten van de ploeg.  Bastiaansen: “de afzonderlijke verenigingen zijn niet in staat een dergelijk uitgebreid programma te rijden. Wij bieden onze renners de mogelijkheid om zich nationaal en internationaal te bewijzen in aansprekende koersen op topniveau”.

Naast de regionale verenigingen, mogen ook studenten uit de regio Food Valley, wielrenners met een vluchtelingenstatus in dit gebied en enkele buitenlandse talenten zich aansluiten bij het team. Het team heeft in de nieuwe samenstelling grote ambities. Bastiaansen: “Twee jaar geleden hebben we als team een mooie stap gemaakt en vorig jaar hebben we die positie kunnen vasthouden. Dit jaar hopen we de sprong naar de top van het clubwielrennen definitief te maken.”

Op de agenda van de ploeg staan dit jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie, vrije klassiekers, Olympia’s Tour, de Arden Challenge, 10 klassiekers in België, de Midden Brabant Poort Omloop, omlopen in Nederland, België en Duitsland, een vijfdaagse etappekoers in Polen (UCI-2.2), een Wielerweekend in Zweden en dankzij wildcards wedstrijden in de Nederlandse Loterij Topcompetitie.