Succesvol koers weekend voor DFVCT!

Wat een weekend!

Afgelopen weekend was een druk weekend, waarbij we op 2 fronten hebben gestreden te weten het H4A Beloftenweekend (U23 Road Series) en de Nummer 1 Limburg Trofee (Topcompetitie). Bij beide wedstrijden hebben we een mooi succes geboekt. Zoals bekend rijden we de U23 Road Series samen met het opleidingsteam van DSM. Namens ons stonden Johan, Joost en Sal aan de start. De eerste etappe verliep chaotisch, maar we zaten er goed bij…tot een grote valpartij ongeveer 5 km voor de finisch. Daarmee waren de kansen voor Johan op een mooi klassement verkeken. Sal had helaas al eerder materiaalpech gehad, maar kwam wel op tijd binnen. De 2e etappe was een individuele tijdrit en de 3e etappe weer een rit in lijn. Dat was wederom een zeer chaotische etappe, maar nu viel het wel de goede kant op. Ongeveer 10 km voor de streep werd de kopgroep teruggepakt en draaide het uit op een massasprint. Met hulp van de DSM-jongens behaalde Johan hier een hele mooie 2e plaats. Een prachtige prestatie in een sterk deelnemersveld.

Zondag stond de nieuwe wedstrijd Nummer 1 Limburg Trofee (voorheen Ton Dolmans) in het kader van de Topcompetitie op het programma, een zware klimwedstrijd over ruim 190 km. Voor ons reden Justus, Kevin, Joost, Thomas, Jari en Jeroen. Het was iedereen helder dat het een slagveld en uitputtingsslag zou worden en dat we goed vooraan moesten zitten. Al vroeg in de wedstrijd (na circa 10 km) reed er een kopgroep weg, die het tot het eind zou redden. Wel sprongen er nog enkele groepjes naar toe, zodat er een kopgroep van 21 renners ontstond met daarbij namens ons Jeroen van Krimpen. De kopgroep pakte snel een grote voorsprong waarmee de koers in de spreekwoordelijke plooi lag en het peloton gezien was. Het werd al snel duidelijk dat Jeroen in goede doen was. De kopgroep dunde steeds verder uit en uiteindelijk bleef er een kopgroep van 5 over, die het uit zou gaan maken. Deze bestond uit 4 Conti renners en….jawel onze Jeroen. In een spannende sprint pakte hij een prachtige 2e plek. Prachtig voor Jeroen, omdat hij van ver is moeten komen. Hij is het afgelopen jaar geteisterd door Pfeiffer en heeft veel last gehad van een Corona-besmetting. Dit voorjaar leek hij op de weg terug totdat hij zijn sleutelbeen brak. Dat hij er nu alweer op deze manier staat is vooral mentaal een geweldige prestatie.

Oh ja, Jeroen was niet alleen 2e. Hij nam en passant ook nog even de leiderstrui van het klassement van de beste clubrenner over van zijn teammaat Johan Dorussen, die deze bij de vorige Topcompetitiewedstrijd gepakt had. Doordat Kevin en Justus in het peloton over de streep kwamen, deden we ook goede zaken in het ploegenklassement waar we nu als beste clubteam op een 6e plaats staan. We kunnen dan ook oprecht zeggen….Wat een weekend!

René Bastiaansen (teammanager)

Sportfoto