Uitslagen peloton augustus 2019

Ook in augustus was het Dutch Food Valley Cycling Team actief in het peloton.

Woensdag 7 augustus reed de ploeg in het West-Vlaamse Zillebeke de Hill 60-koers, een zware klassieker met behoorlijk wat hoogtemeters. De regio is vooral bekend vanwege de gevechten en nu ook monumenten van de Eerste Wereldoorlog. Daniel reed hier naar een hele mooie 9e plaats, maar ook Bram en Carlos zaten bij de eerste vijftig renners.

Zondag 18 augustus reden Carlos en Daniel de eer om de profronde van Etten-Leur te rijden. Steven Kruijswijk sprokkelde deze avond de meeste punten bij elkaar in alle onderdelen en versloeg daarmee Bernal en Sagan.

Dinsdag 20 augustus was het tijd voor de Omloop van de Grensstreek, weer een zware koers in België. Onze jongens moesten onder meer twee keer de Monteberg en twee keer de Kemmelberg bedwingen. Het was een waar slagveld. Alles werd in groepen uit elkaar gereden. Daniel werd 22e in de tweede groep, Bram werd daar vlak achter 26e in de derde groep. Jasper Bugter en Carlos zaten in de vierde groep en werden 50e en 53e.

Zaterdag 31 augustus, was het tijd voor de ploegentijdrit in de Clubcompetitie in het Zuid-Hollandse Melissant. Arno, Pieter, Daniel, Luuk, Luc en Roderik reden met een gemiddelde van 49,5 kilometer per uur naar een 11e plek. Door deze prestatie staat ons team nu met 96 punten op een 13e plek in de tussenstand van de Clubcompetitie. Een impressie van deze ploegentijdrit bekijk je hier: https://youtu.be/ZcdqvX6CCW8