DFVCT wil recordafstand rijden op langste dag

Wielrenners Dutch Food Valley Cycling Team willen recordafstand rijden op de langste dag

Twee renners van het Dutch Food Valley Cycling Team (DFVCT), Jeroen van Krimpen uit Utrecht en Geert van Kappel uit Sleeuwijk, rijden op zondag 21 juni – de langste dag van het jaar – 24 uur lang een recordaantal kilometers. De start is zaterdagnacht om 12.00 uur en de tocht eindigt zondag middernacht. De renners verwachten rond de 600 kilometers te rijden.

Na de virtuele ‘Everesting Challenge’, waarbij DFVCT-renners Jasper Jansen en Roderik Egberink als eerste Nederlanders op Zwift méér dan de hoogte van de Mount Everest (8848 meter) in één rit beklommen, vormt deze ‘langste dag-challenge’ de volgende uitdaging voor DFVCT. Jeroen van Krimpen en Geert van Kappel worden 24 uur lang begeleid met de ploegleidersauto door René Bastiaansen (teammanager) en Martijn van Krimpen (verzorger). Onderweg haken vele renners en sponsoren aan om een stuk(je) mee te fietsen.

De tocht start in Utrecht en gaat als eerste naar Sneek, waar de renners op bezoek gaan bij René Hooghiemster van kledingleverancier Kalas. René, ook renner bij DFVCT, kwam begin dit jaar zwaar ten val en is nog steeds aan het revalideren. Met dit bezoek wil DFVCT René een hart onder de riem steken. Vanuit Sneek gaat de reis naar Wezep waar helmen- en tassensponsor Cadomotus is gevestigd.

Verder worden bezocht: Eurovite Group in Ede, Bouwbedrijf Kreeft in Ede, Jenx communicatiebureau in Wageningen, Grandcafé Loburg in Wageningen, Wielervereniging Ede in Ede, Alfa Accountants en Adviseurs in Bennekom, Barneveld en Amersfoort, WvReto in Arnhem, Weijman Vastgoedonderhoud in Veenendaal, D-Sign in Veenendaal, Vallei Autogroep in Veenendaal, Axa Valleirenners in Veenendaal, RTC Groenewoud in Nijmegen, CC 53-11 in Zaltbommel, Change & Leadership in Renkum en Natusport in Renkum. De laatste stop van de monstertocht is de wielervereniging JvR De Batauwers in Tiel, om daarna in Rhenen de 24 uur vol te fietsen.