Dutch Food Valley Cycling Team 2024

Het Dutch Food Valley Cycling Team 2024 telt 31 wielertalenten van vier wielerverenigingen uit de regio Gelderland/Utrecht: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen) en RETO Arnhem.

Het team heeft de meeste getalenteerde renners van vorig jaar opnieuw aan zich weten te binden, enige sterke renners aangetrokken maar ook, mede gelet op de opleidingsdoelstelling, een aantal jonge beloftevolle renners binnengehaald.

Het team, dat haar zevende wielerseizoen ingaat komt uit in zowel de Clubcompetitie, de Topcompetitie, de Holland Cup (UCI 1.2) en de U23 Road-Series. Bij deze laatste vormt het team een combinatie met het opleidingsteam van dsm-firmenich PostNL . Naast het bereiken van optimale resultaten in de competities is de breed gedragen doelstelling om opnieuw de winst te pakken in een klassieker.

Na het meest succesvolle seizoen 2023 met vele overwinningen en podiumplekken, zijn de doelstellingen voor 2024 wederom ambitieus: het behalen van minimaal 15 podiumplekken waaronder het winnen van de Clubcompetitie, de Ploegentijdrit in de Clubcompetitie en minimaal 1 klassieker. Aanvullend merkte teammanager Bastiaansen op: “Resultaten zijn mooi, maar uiteindelijk zijn we een opleidingsploeg. We willen dan ook wederom 2 renners door laten stromen naar een Continentaal team.”